Go Back
חמוצים

מתכון חמוצים ביתיים מעכשיו לעכשיו

חמוצים ביתיים טעימים ומושלמים, שמתאימים לצד כל ארוחה כתוספת מרעננת, או כנשנוש בפני עצמים לאורך כל היום.הכי פשוט להכנה, טעים, מהיר וקל!
ציון 4.37 על ידי 38 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
סה״כ זמן: 10 minutes
סוג: תוספות
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • ירקות לבחירה - כל הירקות שאוהבים.

לתיבול

  • 2 לימונים (לסחוט ולפרוס)
  • 2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
  • 2 כפות חומץ
  • ½1 כפות מלח
  • ½ כף פלפל שחור גרוס או לבן
  • 1 כף סוכר
  • ½ כוס מים חמים
  • כפית שמן (להברקה, לא חובה)

אופן ההכנה

  • חותכים איזה ירקות שאוהבים ושמים בקערה כמו - גזר, כרובית, קולורבי, סלרי, גמבה אדומה או בצבעים, שומר, כרוב או כל ירק אחר שאוהבים (אחד מכל סוג).
  • ניתן להוסיף גם פלפל צ'ילי אחד פרוס
  • לסחוט 2 לימונים, ואח"כ לחתוך אותם לרבעים ולהוסיף לקערה..אפשר להוסיף עוד 2 כפות מיץ לימון.
  • לערבב היטב את כל המצרכים לתיבול החמוצים, להוסיף את הירקות ולהניח בצד.
  • מדי פעם להקפיץ ולערבב את הירקות כך שכל הטעמים ייספגו.
  • וזהו.. מוכן להגשה!

הערות וטיפים

ניתן גם לחכות לילה במקרר, זה סופג את כל הטעמים . לפני הגשה שוב מקפיצים ומגישים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.