Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
בורקס גבינה מבצק עלים ביתי
בצק עלים מדוייק להפליא, טעים ופשוט מנצח כמעט כל בורקס קנוי. המתכון הוא לא דיאטטי, ולא יכול להיות, אבל שווה כל ביס. (ועוד ביס!)
ציון
4.25
על ידי
12
דירוגים
זמן הכנה:
2
hours
hrs
זמן בישול/אפייה:
30
minutes
mins
סה״כ זמן:
2
hours
hrs
30
minutes
mins
סוג:
מאפים
באדיבות:
אילנה לוי
ציוד
כוס למדידה - 250 מ"ל
המצרכים
לבצק:
▢
1
ק"ג
קמח מנופה
▢
1/2
כוס
שמן
▢
2.5
כוסות
מים
(לפעמים מספיק ¼2 כוסות מים. תלוי בסוג הקמח. לכן יש להוסיף את המים בהדרגה.)
▢
1
כף
מלח
▢
3
חבילות
חמאה/נטורינה/מרגרינה
(200 גרם)
למילוי:
▢
250
גרם
גבינה צפתית פיראוס
▢
350
גרם
גבינת חמד
▢
100
גרם
גבינה צהובה מגורדת
▢
150
גרם
גבינה מוצרלה מגורדת
▢
1
ביצה
▢
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
הכנת הבצק
ללוש את החומרים לבצק חלק.
על משטח מקומח היטב לחלק את הבצק ל - 6 חלקים.
לפתוח ולרדד כל חלק לעלה דק כמה שאפשר, למרוח מרגרינה או נטורינה או מחמאה או חמאה רכה מאד.
לקפל את הצד הימני עד האמצע וכך גם את השמאלי. למרוח שוב נטורינה ולקפל למעלה עד האמצע ואותו הדבר מלמטה.
למרוח שוב נטורינה ולקפל את הבצק שוב לחצי. לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהעביר למקרר ל - 24 שעות.
למחרת לפתוח שוב כל חלק לעלה דק ולמרוח נטורינה רכה ולחזור על תהליך הקיפול כמו בפעם הראשונה על משטח מקומח.
להחזיר למקרר ל - 24 שעות נוספות.
ביום ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי המילוי יחדיו - הגבינות, הביצה ואגוז המוסקט.
על משטח מקומח לפתוח כל חלק של הבצק לעלה לא דק אלא בעובי - 1.5 ס"מ בערך.
לחתוך לריבועים, למלא כל ריבוע בגבינות, לקפל ולסגור היטב.
למרוח ביצה ולפזר שומשום מעל.
לאפות ב - 180 מעלות בטורבו עד הזהבה יפה.
הערות וטיפים
אפשר למלא בכל סוג גבינות שרוצים.
שימו לב כי לא ניתן להפוך את המתכון לדיאטתי יותר ולוותר על כמויות החמאה/נטורינה - אחרת הבצק לא יצא בצק עלים מוצלח.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.