Go Back
סיגרים מתוקים

סיגרים מתוקים אפויים בקלי קלות

סיגרים מתוקים הכי טעימים שיש, קראנצ'ים מבחוץ ורכים וטעימים מבפנים. עשירים בטעמים משולבים בצורה מדוייקת של הפיצוחים, התמרים והסילאן.
ציון 4.20 על ידי 26 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 10 minutes
סה״כ זמן: 20 minutes
סוג: קינוח
באדיבות: מעיין פוגל

המצרכים

  • 1 חבילה עלי פילו. (500 גרם)

למלית:

  • ½ חבילה ממרח תמרים (סה"כ 225 גרם.)
  • 1 כוס אגוזי מלך.
  • 1 כוס צימוקים.
  • ½1 כוס שקדים טחונים.
  • 1 כף סילאן

סירופ:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • כפית מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה

  • לטחון את האגוזים עם ממרח התמרים לקבלת עיסה להוסיף כף סילאן.
  • להניח עלה פילו ולרסס בשמן.
  • לקפל לחצי ולחתוך לשלוש.
  • להני מהעיסה ולסדר לרוחב. להשאיר סנטימטר בכל קצה ולקפל אותו .לגלגל ולאפות בחום 180 עד הזהבה (כ-10 דקות).
  • לערבב את הלימון, מים וסוכר. (אפשר גם מיפ חמימים)
  • לטבול את הסיגרים לאחר שיצאו מהתנור בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.