Go Back
אורז עם פול ושמיר

אורז פרסי עם פול ושמיר

מתכון מושלם לתבשיל אורז פרסי עם המון ירוק ובריאות. מתכון בריא, משביע, מזין ומעושר בכל טוב. קל להכנה, מפתה, פוטוגני ברמות וטעים טעים טעים!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour 30 minutes
סה״כ זמן: 2 hours
סוג: מנה עיקרית
באדיבות: דליה סיני

המצרכים

לאורז:

  • 3 כוסות אורז יסמין איכותית
  • כף שמן
  • 2 כפות מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית כורכום
  • קורט מלח
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים
  • 2 חבילות שמיר
  • 2 חבילות פול
  • כפית כמון
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה

  • לשטוף היטב עד שהמים יוצאים שקופים
  • בסיר גדול להרתיח מים עם כף שמן ו2 כפות מלח (כמו בישול פסטה)
  • שהמים רותחים להוסיף אורז ששטפנו ולבשל כ6 דקות ולסנן
  • בסיר טפלון בלבד לשים רבע כוס שמן נחמם מעט ונוציא חצי ממנו לקערה
  • נפזר חצי כפית כורכום ומעט מלח
  • לסדר תפוח אדמה אדומה בתחתית הסיר בגודל 2 ס״מ
  • נוסיף את האורז שעירבבנו עם 2 חבילות שמיר קצוץ ופול מקולף ומעט כמון
  • ונחזיר לאש בגז הכי גדול בלהבה נמוכה ונכסה במגבת או כיסוי לאורז ונחכה כמה דקות עד שעולה אדים
  • ברגע שיש אדים מוסיפים לשמן שהוצאנו רבע כוס מים רותחים ומעט מלח ונשפוך על האורז ונחזיר לאש שעה ועשר דקות
  • נוריד מהאש ניתן לסיר להתקרר על השיש ונהפוך עם צלחת מתאימה

הערות וטיפים

ניתן להחליף פול לאפונה ירוקה
השמיר ופול צריך להיות יותר מהאורז בכמות
ניתן להוסיף מעט שמיר יבש
שמיר לשטוף היטב ולייבש ללא גבעולים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.