Go Back
קציצות עדשים

קציצות עדשים אפויות בריאות

לצמחוניים ולמי שרוצה לאכול בריא ולהזין את הגוף בכל מה שהוא צריך. קציצות עדשים אפויות בריאות aלא תרגישו בטעם שלהם את ההבדל!
ציון 4.40 על ידי 38 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

מעבד מזון
תבנית עם נייר אפייה משומן

המצרכים

  • 2.5 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • 2 גזרים
  • 3 כפות שיבולת שועל (או פירורי לחם)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • בקערה עם מים, משרים את העדשים הירוקות למשך לילה.
  • שוטפים ומסננים את העדשים.
  • מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק ביחד עם הבצל, השום והפטרוזיליה.
  • מגרדים את הגזרים בפומפייה ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לגזרים את התעאובת ממעבד המזון ביחד עם שיבולת השועל, המלח, ההפלפל שחור והביצים ומערבבים היטב
  • מכניסים את העיסה למקרר ל - 20 דקות.
  • מוציאים את העיסה מן המקרר, יוצרים קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן (מומלץ לעטוף את הקציצות עם שמן מלמעלה).
  • אופים בתנור על 180 מעלות כ-25 דקות (עד הזהבה).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.