Go Back
לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה טעימות ונימוחות שמתאימות לכל ארוחת צהריים כתוספת מושלמת שכולם אוהבים. לביבות שאפשר להכין בקלות, מעט טיגון וקריספיות מדהימה.
ציון 4.30 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (מבושלים ומעוכים לפירה חלק)
  • 1 קישוא מגורר על פומפיה
  • חופן קטן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 בצלים בינונים קצוצים ומטוגנים עד הזהבה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שמן לטיגון

לתיבול:

  • קצת מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית כורכום

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה נותנים לתערובת לנוח בצד כמה דקות
  • ממלאים כף בתערובת ובעזרת כף נוספת מחליקים אל המחבת
  • מטגנים בשמן כשלוש דקות מכל צד עד הזהבה יפה. (ניתן גם לאפות כמפורט למטה)
  • מגישים ליד סלט טרי ונהנים!

הערות וטיפים

לחסוך טיגון אפשר לאפות בתנור, גם יוצא טעים!
  • יש לחמם תנור לחום של 200-220 מעלות.
  • לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן בנדיבות. ליצור לביבות בגודל שרוצים, ככל שיותר דק יצא יותר קריספי ויזהיב מהר יותר.
  • לסדר על התבנית ולזלף שמן גם מלמעלה, ספריי שמן מקל על העניין, ואם אין אז אפשר להבריש בשמן זית עם מברשת.
  • לאפות כרבע שעה עד 20 דקות, עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.