בסיר עם 2 כפות שמן נטגן יחד עד הזהבה:
1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק טרי חריף מנוקה מגלעינים וחתוך לרצועות ( כמות הפלפלים לבחירתכם לפי מידת החריפות המועדפת)
נוסיף 6 שיני שום פרוסות ונמשיך לטגן כמה שניות ( להיזהר שלא לשרוף אחרת השום יהפוך למריר)
נוציא ונניח בצד
אל אותו סיר נוסיף 4 כפות שמן+ 1 כפית שטוחה כורכום
נחתוך 5 עגבניות גדולות ועסיסיות לקוביות קטנות ונוסיף אל הסיר.
נטגן את העגבניות על להבה בינונית עד ריכוך מושלם וצימצום נוזלים ( המיץ של העגבניות יהפוך מעין מירקם ריבה )
נוסיף אל הסיר כף גדושה פפריקה ו 2 כפיות שטוחות תבלין מלח לימון ( הוסיפו קודם כפית ממנו ,תטעמו ,טעם הסלט צריך להיות חמצמץ עדין ורק אז הוסיפו אם יש צורך ) + 1 כפית גדושה סוכר
נערבב
ננמיך ללהבה קטנה
נתבל במלח לפי הטעם ונערבב
נוסיף אל הסיר את קוביות החציל והפלפלים
נערבב ממש בעדינות
נבשל 7 דקות יחד
נצנן
נאחסן בקופסה אטומה במקרר