Go Back
+ servings
עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות עם 5 מליות

עוגיות מושלמות המתאימות לכל בית! עם חמש מליות שונות הנותנות גיוון וטעם נפלא ומפתיע בכל ביס מחדש!
ציון 4.22 על ידי 28 דירוגים
כמות 60 עוגיות
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
סוג: עוגיות
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

לבצק

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה / או מחמאה רכה בטמפ החדר
  • 1 כוס שמן (במתכון גם שמן וגם חמאה)
  • 1 כוס מיץ תפוזים

מלית תמרים -

  • 1 מיכל ממרח תמרים (450 גרם)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן (לא חובה)
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

מלית פרג-

  • 3/4 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 200 גרם פרג טחון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם צימוקים
  • תפוח עץ ירוק (מגורד)
  • ~ לבשל הכל יחד חוץ מהצימוקים והתפוחים.לצנן היטב ולהוסיף אותם פנימה

מלית שוקולדית-

  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד

מלית נוטלה עשירה-

  • 300 גרם נוטלה
  • 1 מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה

מלית ריבה-

  • צנצנת ריבה שאוהבים - למרוח על הבצק (לפזר מעל שקדים/ אגוזים טחונים או קוקוס)

מלית טחינה סילאן אגוזים-

  • טחינה
  • סילאן
  • 2 כפות שוקולית
  • כף סוכר חום
  • חופן אגוזים או בוטנים קלויים או חלבה מגורדת או שוקולד ציפס

אופן ההכנה

אופן הכנה

  • ~ לחמם תנור מראש ל 170 מעלות תוכנית אפייה רגילה
  • ~ לעבד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך עם פירורים גסים-
  • ~ נוסיף כוס מיץ תפוזים ונמשיך לעבד עד לקבלת בצק רך,חלק ולא דביק
  • ** אם מרגיש לכן מעט דביק להוסיף מעט קמח ,אם מרגיש פירורי להוסיף מעט מיץ תפוזים **
  • ~ נחלק את הבצק ל 5 חלקים שווים .נניח כל חלק על נייר אפייה מקומח ,נרדד למלבן וניישר הקצוות עם גלגלת
  • ~ נמרח מהמלית על הבצק ונפזר מעל חופן של אגוזי מלך קצוצים / או שקדים גרוסים גס ( 200 גר) כדי להעשיר את הטעם ובעיקר כדי שהמלית לא תיזלג החוצה בזמן האפייה
  • ~ בעזרת נייר האפייה נגלגל לרולדה ונניח הרולדות בתבנית עם נייר אפייה כשרווח ביניהן
  • ~ נכניס למקפיא ל 20 דקות כדי להקל על החיתוך ואז נפרוס כמעט עד הסוף לפרוסות ברוחב 3 סמ אבל נשאיר את העוגיות כשהן מחוברות לבסיס ונאפה 30 דקות עד הזהבה עדינה ( צבע העוגיות בהיר)
  • ~ נצנן לגמרי ונחתוך לעוגיות לפי הסימון
  • ונעטר באבקת סוכר
  • ~ נאחסן בצנצנת אטומה בטמפ החדר

מלית שוקולדית -

  • ~ לערבב יחד סוכר,קקאו,קינמון
  • ~ למרוח חמאה על הבצק ומעל לפזר מלית קקאו

מלית נוטלה -

  • מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה.
  • מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם.
  • מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי.
  • אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה.
  • מורחים בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת

מלית טחינה -

  • מורחים את העלה במעט טחינה
  • מכסים בשכבה של סילאן
  • מפזרים 2 כפות שוקולית
  • כף או שתיים סוכר חום
  • משלבים אגוזים או בוטנים קלויים
  • אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולד ציפס
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.