Go Back
לביבות ירק

לביבות ירק ותפו"א עיג'ה

מתכון מנצח ללביבות ירק ותפוח אדמה - לטיגון ולאפייה!
ציון 4.47 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

  • 8 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • 100 גרם פטרוזיליה
  • 3 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שומשום

אופן ההכנה

  • מקלפים ומגרדים 8 תפוחי אדמה ובצל אחד.
  • קוצצים חבילה פטרוזיליה ומפזרים מעל הכל חצי כפית מלח. לאחר מכן, מניחים במסננת להגרת הנוזלים כשעה.
  • סוחטים היטב את התערובת ומוסיפים 3 ביצים, פלפל שחור, 4 כפות פירורי לחם, 3 כפות קמח ומעט מלח- אם צריך. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.

אפייה בתנור:

  • מניחים את הקציצות על נייר אפייה משומן.
  • אופים בתנור בטמפרטורה של 220° מעלות למשך 25 דקות. עד שרואים שהקציצות הזהיבו יפה מכל הכיוונים.

טיגון:

  • יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.
  • מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 - 3 ס"מ משני הצדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.