Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
טורשי חמוצים ביתיים עיראקיים
טורשי (טרשי) מהמטבח העיראקי, אחת הדרכים הפופולריות והאהובות להשלים כל ארוחה!
ציון
4.70
על ידי
10
דירוגים
זמן הכנה:
14
minutes
mins
באדיבות:
צביה גאון
המצרכים
▢
2
כרובית
(חתוכה לפרחים)
▢
1
כרוב גדול
(חתוך לרצועות עבות)
▢
5-6
גזרים לחתוך לפרוסות
▢
3
פלפלים ירוקים בהירים
(לחתוך לקוביות)
▢
2
פלפל ירוק חריף
(לפרוס)
לתחמיץ:
▢
1
ליטר חומץ רגיל
▢
1 ½
ליטר מים
▢
כף מלח
▢
2
כפות כורכום
▢
2
כפות סוכר
▢
אפשרי: 1/2 כפית מלח לימון
אופן ההכנה
לשטוף ולחתוך את הירקות
להרתיח את מרכיבי התחמיץ בסיר גדול, להוסיף את הירקות, ולבשל כ-10 דקות.
לצנן לכמה דקות, ואז להעביר את הירקות לצנצנת זכוכית וליצוק את הרוטב עד כיסוי הירקות.
יש להניח במקום מוצל בטמפרטורת החדר למשך כיממה שלמה (24 שעות), ואז ניתן לאוכל.
נשמר במקרר עד חודש. בתיאבון!
הערות וטיפים
רוצים תוצאה עוד יותר אותנטית?
חפשו בחנויות תבלינים תבליני "בהרט לעמבה או בהרט לטרשי/לחמוצים עיראקיים, ותוסיפי כ 3 כפיות.
אפשר גם להוסיף מלפפון וקישוא
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.