Go Back
טורשי חמוצים ביתיים עיראקיים

טורשי חמוצים ביתיים עיראקיים

טורשי (טרשי) מהמטבח העיראקי, אחת הדרכים הפופולריות והאהובות להשלים כל ארוחה!
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
זמן הכנה: 14 minutes
באדיבות: צביה גאון

המצרכים

  • 2 כרובית (חתוכה לפרחים)
  • 1 כרוב גדול (חתוך לרצועות עבות)
  • 5-6 גזרים לחתוך לפרוסות
  • 3 פלפלים ירוקים בהירים (לחתוך לקוביות)
  • 2 פלפל ירוק חריף (לפרוס)

לתחמיץ:

  • 1 ליטר חומץ רגיל
  • 1 ½ ליטר מים
  • כף מלח
  • 2 כפות כורכום
  • 2 כפות סוכר
  • אפשרי: 1/2 כפית מלח לימון

אופן ההכנה

  • לשטוף ולחתוך את הירקות
  • להרתיח את מרכיבי התחמיץ בסיר גדול, להוסיף את הירקות, ולבשל כ-10 דקות.
  • לצנן לכמה דקות, ואז להעביר את הירקות לצנצנת זכוכית וליצוק את הרוטב עד כיסוי הירקות.
  • יש להניח במקום מוצל בטמפרטורת החדר למשך כיממה שלמה (24 שעות), ואז ניתן לאוכל.
  • נשמר במקרר עד חודש. בתיאבון!

הערות וטיפים

רוצים תוצאה עוד יותר אותנטית?
חפשו בחנויות תבלינים תבליני "בהרט לעמבה או בהרט לטרשי/לחמוצים עיראקיים, ותוסיפי כ 3 כפיות.
אפשר גם להוסיף מלפפון וקישוא
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.