Go Back
טארט שקדים

טארט שקדים עם קרם פטיסייר

קליל, טעים ועשיר בטעמים: טארט שקדים עם קרם פטיסייר!
ציון 4.45 על ידי 27 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

כוס זכוכית ידית סטנדרטית 240 מ"ל
שקית זילוף ללא צנתר
מיקסר

המצרכים

  • 3 ביצים (להפריד: 3 חלמונים ו-3 חלבונים)
  • 4 כפות סוכר
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1 כף קורנפלור
  • ½ כוס סוכר
  • קמצוץ מלח
  • ½ כוס שמן
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 כוס קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • חמאה (מעט לשימון התבנית)

אופן ההכנה

בסיר שטוח:

  • מכניסים לסיר חלמון ביצה (שומרים את החלבון), 4 כפות סוכר, 250 מ"ל שמנת להקצפה וכף גדושה של קורנפלור. נערבב היטב ונבשל על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד.
  • בהתחלה המרקם דליל, ברגע שהסיר על סף רתיחה ננמיך את הלהבה ונמשיך לערבב עד להסמכה.
  • כשהמרקם סמיך, נעביר לקערה קטנה ונעטוף עם ניילון צמוד לקרם. נשאיר בטמפרטורת החדר עד להתקררות.

בקערת מיקסר:

  • נערבל 3 חלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. נוסיף בהדרגה:½ כוס סוכר וקמצוץ מלח.
  • נמשיך לערבל במהירות נמוכה ונוסיף 2 חלמונים, ½ כוס שמן ו- 100 מ"ל שמנת חמוצה. נערבל כדקה נוספת ונכבה את המיקסר.
  • לנפות פנימה: 1 כוס מלאה קמח ושקית אבקת אפייה (10 גרם). לאחר מכן, נקפל בתנועות עטיפה.
  • נשפוך לתבנית פאי משומנת במעט חמאה ומצופה בנייר אפיה- משומן אף הוא. מומלץ לבחור בתבנית זכוכית עם שוליים גבוהים.
  • נבחש היטב את קרם הפטיסייר. במידה וסמיך מדי, ניתן להוסיף מעט חלב ולטרוף לקרם חלק ואחיד במרקם יציב.
  • נעביר את הקרם לשקית זילוף ללא צנתר, ונזלף בצורת ספירלה- מהאמצע לכיוון חוץ. במרווחים, נפזר שקדים פרוסים ומולבנים.
  • נאפה בתנור שחומם מראש, בטמפרטורה של 170° מעלות עד להשחמה והתייצבות, כ-40-45 דקות.
  • נוציא מהתנור ונפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

לפני האפייה: טארט שקדים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.