Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד הכי שווה שיש

רכה, נימוחה ועסיסית - והכי הכי חשוב מוכנה בקלי קלות. עוגת שוקולד עונג!
ציון 4.44 על ידי 46 דירוגים

ציוד

כוס מידה לאפייה 240 מ"ל
תבנית קוטר 24/26

המצרכים

לעוגה:

  • 5 ביצים ללא הפרדה
  • חצי כוס שמנת מתוקה / או צמחית לפרווה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שוקולית לאפייה/ או רגילה
  • 1 כף גדושה קקאו
  • 1 כוס קמח תופח

לציפוי גנאש:

  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 1 שוקולד מריר 100 גר

אופן ההכנה

  • לחמם תנור מראש לחום 180 מעלות - תוכנית אפייה רגילה
  • במקצף ידני לערבל לבלילה אחידה ללא גושים , את המרכיבים לפי הסדר שכתוב במתכון .( לערבב מעט רק עד איחוד וכך העוגה תצא יפהפיה וללא סדקים )
  • להעביר לתבנית משומנת תחתית ודפנות
  • לאפות כ 35- 45 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
  • לפני שהעוגה יוצאת מהתנור להכין ציפוי

לציפוי גנאש:

  • להביא לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה ולהסיר מהאש
  • להוסיף פנימה 1 חבילה שוקולד מריר 100 גר
  • לערבב עד לקבלת קרם אחיד ,מבריק
  • לצפות את העוגה בציפוי החם מיד כשיוצאת מן התנור
  • לצנן ולקשט אם רוצים
  • לאחסן מכוסה היטב במקרר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.