Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

עמי ווניל עדינים, גרידת לימון ושמנת חמוצה לאיזון המתיקות.
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול, בקרוב כולם יבקשו ממכם את המתכון.
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour 40 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 50 minutes
סוג: עוגות, עוגת גבינה, קינוח, קינוחים
מטבח: ישראלי
באדיבות: כרמלה שמואל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
סיר ג'חנון 22
נייר אפיה
תבנית עם מים חמים

המצרכים

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 9% מסוננת
  • 2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • 7 ביצים מופרדות
  • גרידת לימון
  • ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור (32 גרם)

אופן ההכנה

  • משמנים סיר ג'חנון, גוזרים עיגול נייר אפייה ומניחים בתחתית הסיר. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • להניח על מסילה ראשונה מלמטה תבנית עם מים חמים.
  • בקערה גדולה מכינים את תערובת הגבינות: טורפים גבינה 5%, שמנת חמוצה, חלמונים, גרידת לימון, רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור. ממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה חלקה.
  • מקציפים חלבונים עד היווצרות קצף, ואז מוסיפים בהדרגה כוס סוכר תוך כדי הקצפה. מקציפים עד לקצף יציב (לא נוקשה).
  • שופכים לקערת הגבינות שליש מהקצף ומערבבים עם מטרפה לבלילה חלקה. מוסיפים עוד שליש מהקצף ומקפלים בתנועות עטיפה. מוסיפים את השליש האחרון ומקפלים בתנועות עטיפה.
  • שופכים את התערובת לתבנית. מטיחים את התבנית על השיש ליישור העוגה.
  • מניחים את הסיר בתוך תבנית המים ואופים 10 דקות. לאחר מכן אופים ב-150 מעלות כשעה וחצי או עד שהעוגה אינה רוטטת.
  • מוציאים את העוגה להתקררות מוחלטת, לאחר מכן הופכים על מגש.

הערות וטיפים

  • מי שאוהב מתוק יותר - אפשר להקציף חלבונים אפילו עם כוס וחצי סוכר.
  • מומלץ לפזר אבקת סוכר מלמעלה ולקשט בממתק או פרי בעל צבעים חזקים (תותים או אוכמניות יעשו את העבודה).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.