Go Back
+ servings
כיסונים

קרפלך מתכון של פעם (מדריך מלא)

כך תכינו בקלות כיסונים נפלאים וטעימים, ממולאים בפירה והרבה בצל, שלב אחר שלב. מתכון מבית סבתא לכיסוני בצק ממולאים בתפוחי אדמה, הנקראים גם ורניקס.
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
כמות 48 יחידות
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
סוג: תוספות
מטבח: ישראלי, מהמטבח היהודי
באדיבות: פנינה קדם

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
מחבת עמוקה לטיגון
כוס עגולה ונוחה לקריצת עיגולים

המצרכים

למילוי

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל חתוך
  • קצת מלח ופלפל לתיבול

לבצק

  • 3 כוסות קמח רגיל
  • כוס מים חמים
  • כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה

לטיגון

  • 3 בצלים (קצוצים)
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה

המילוי:

  • מכינים פירה - חותכים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם הקליפה. כשתפוחי האדמה הופכים רכים, מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מוסיפים מלח ומועכים לפירה.
  • מטגנים את הבצל במעט שמן. מקררים ומערבבים עם הפירה.

הבצק:

  • שופכים את כל חומרי הבצק לפי הסדר לתוך קערה.
  • לשים את הבצק ונותנים לו לנוח חצי שעה.

הרכבת הכיסונים:

  • מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עמוקה, מניחים את המחבת עם הבצל המטוגן בצד לבינתיים.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה דק מאוד.
  • קורצים עיגולים בעזרת כוס ושמים במרכז כל עיגול כפית גדושה מתערובת הפירה והבצל.
  • סוגרים טוב טוב לכיסון (יש לוודא שזה סגור היטב כדי שלא יפתח בבישול).
  • מרתיחים סיר רחב עם מים, ומכניסים את הכיסונים למים הרותחים. ברגע שהכיסונים צפים יש לחכות 3-5 דקות ואז להוציא אותם ישירות למחבת עם השמן והבצל ששמתם מקודם בצד.
  • אחרי שהעברתם את כל הכיסונים למחבת עם הבצל, טגנו את הכיסונים קלות.

הערות וטיפים

  • עדיף להכין את המילוי לילה לפני ולהניח במקרר. כך קל יותר לסגור את הכיסונים גם אם מניחים יותר מילוי.
  • אפשר להוסיף ממי בישול תפוחי האדמה לבצק במקום מים, זה עוזר לכיסונים להיסגר טוב יותר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.