Go Back
עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ופיסטוק

עוגיות שיבולת שועל בשילוב טעמים משגע עם שוקולד עשיר ופיסטוק מפנק. כל ביס מלא בקראנצ'יות מטריפה וממכרת!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: לבשל ולאפות עם ליטל

המצרכים

  • 4 כוסות שיבולת שועל דקה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס פיסטוק גרוס גס
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס טחינה
  • ¼ כוס סילאן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר/חלב
  • 1 כף שמן
  • חופן פיסטוק גרוס גס

אופן ההכנה

  • נשים את כל החומרים היבשים בקערה ומעליהם את החומרים הרטובים, תחילה נערבב עם כף וכשהדבר נהיה מעט קשה נמשיך ללוש עם הידיים.
  • התערובת תיראה כמו בצק רך מאוד ומעט דביק אך מתמסר.
  • נניח נייר אפייה על תבנית אפייה, נגלגל כדורים מהעוגיות ונסדר בתבנית עם מעט רווחים. העוגיות מתרחבות אך מעט.
  • נרטיב את כף היד ונלחץ מעט על העוגיות מלמעלה.
  • נאפה ב-170 מעלות למשך 20-25 דקות. זהירות לא לייבש!
  • כאשר העוגיות מתקררות, ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד מריר/ חלב, מוסיפים כף שמן ומערבבים.
  • השמן יתן מראה מבריק, ומרקם יותר פציח לעוגיות מלמעלה.
  • נפזר מיד ועוד לפני שהשוקולד מתייצב פיסטוק גרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.