Go Back
עוגת פרג עם אגסים

עוגת פרג עם אגסים מיוחדת

עוגה נדירה עם מלית פרג איכותית ועשירה בנוסף למלית אגסים מפנקת בשילוב טעמים משגע ומפתיע במיוחד.
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית 26 משומנת היטב גם הדפנות

המצרכים

לבצק:

  • 1 חלמון ביצה (את חלבון לשמור בצד)
  • 1 כוס קמח מנופה
  • ½ כוס סוכר (מי שאוהב יותר מתוק אפשר להוסיף)
  • 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ½ כפות מים קרים

מילוי הפרג:

  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם פרג טחון
  • ½ כוס סוכר (אפשר להפחית)
  • 1 שקית וניל סוכר
  • 2 ביצים שלמות
  • חלבון של הביצה שהנחנו בצד (להוסיף כאשר המילוי התקרר)

למילוי אגסים:

  • 4 אגסים (לחתוך לחצי לנקות הגרעינים)
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים שלמות
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור

לפיזור:

  • 2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  • בתבנית לפזר שכבה דקה של קמח, שתכסה את כל תחתית התבנית,להניח בצד.
  • להכנת הבצק - בקערה, מעבדים את הבצק לפירורים לא עבים (לא להתפתות להוסיף מים צריך סבלנות עד שמגיעים למרקם פירורי)
  • משטחים את הבצק על כל התחתית ודפנות התבנית .רק בהתחלה של הדפנות. מחוררים בעדינות עם המזלג את הבצק. חשוב להכניס את הבצק למקרר!
  • למילוי הפרג - שמבשלים את הפרג חשוב לא להפסיק לערבב. המרקם של הפרג צריך להיות כמו בוידאו, וחשוב לתת למילוי הפרג להתקרר
  • בסיר או בקנקן, שמים על הגז את החלב, ולאחר שרתח מוסיפים את הפרג ומערבבים (עדיין על האש). לאחר מכן מוסיפים אץ הסוכר וניל וממשיכים לערבב.
  • שהגעתם למרקם כמו בוידאו, תניחו בצד לקירור מלא. לאחר מכן להוסיף את הביצים ביצה אחת בכל פעם, ואת הלבן של הביצה שהנחנו בצד. מערבבים היטב!
  • להכנת מילוי אגסים - עם מיקסר ידני או רגיל, מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לאיחוד.
  • מחממים את התנור על 190 מעלות אפיה רגילה בקו עליון תחתון, ומניחים את התבנית במסילה הראשונה למטה.
  • מוציאים את התבנית מהמקרר. מפזרים 2 כפות פירורי לחם על כל תחתית התבנית.
  • יוצקים את מילוי הפרג בצורה אחידה על הבצק.
  • מסדרים את האגסים בצורה מעגלית על המילוי. ללחוץ בעדינות על האגסים שישקעו במילוי. ממש בעדינות לחיצה קלה.
  • מעל זה ליצוק את הבלילה עם השמנת חמוצה.
  • מכניסים לאפייה בתנור למשך 40-45 דקות.
  • לאחר שהעוגה נאפתה, חשוב לא לחתוך! העוגה צריכה קירור מלא ואז אפשר לפזר אבקת סוכר ולחתוך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.