Go Back
עוגת סברינה עסיסית

עוגת סברינה עסיסית

עוגת סברינה עסיסית בטירוף עם מרקם רך ורטוב הנמס בפה, בשילוב טעמים אדיר עם קצפת עשירה והמון פירות מפנקים מעל!
ציון 4.06 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: קרן חביב

המצרכים

  • 6 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 כוס קמח
  • ¾ כוס סולת
  • ¾ שקית אבקת אפיה

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות סירופ מלבי
  • 1 כף ריבת תות

לקצפת:

  • 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

  • תותים/אוכמניות/פירות יער

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים (ללא הפרדה) ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר - הקצפה במהירות גבוהה של 7 דקות.
  • להאט את המהירות ולהוסיף את הרום ואת הקמח,סולת ואבקת האפיה לערבוב קל.
  • לאחר מכן ממשיכים לקפל ידנית עד להטמעת כל החומרים היבשים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה.
  • להכנת הסירופ - מרתיחים בסיר קטן את המים, הסוכר וסירופ מלבי, כשהסוכר נמס לכבות את הגז ולהוסיף את הריבה, לערבב היטב ולצנן.
  • לשפוך את הסירופ על העוגה.
  • נקציף את השמנת מתוקה יחד עם אבקת סוכר, לקצפת יציבה. לזלף על העוגה כשהיא התקררה לחלוטין (אפשר גם להכניס למקרר לשעה לפני הזילוף)
  • לקישוט - תותים/אוכמניות/פירות יער. לזגג מעל סירופ מלבי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.