Go Back
חיתוכיות בצק פריך

חיתוכיות בצק פריך עם ריבה

חיתוכיות קלאסיות ונוסטלגיות מבצק פריך במרקם חלומי עם מלית ריבה עשירה ומענגת במיוחד
ציון 4.43 על ידי 33 דירוגים
באדיבות: אילנה בוכריס

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה (240 מ"ל)

המצרכים

  • 1 צנצנת ריבה (מאיזה סוג שאוהבים)
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר (כוס חד פעמי שתיה חמה)
  • 3 כפות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 ½ כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • מכינים בצק מכל החומרים, ורק בסוף מוסיפים את הקמח.
  • מחלקים את הבצק - מרדדים 3/4 מהבצק בתבנית עם נייר אפיה, ומורחים שכבת ריבה. אפשר גם עם מעט קינמון ואגוזים
  • החלק של הבצק שנשאר מגרדים למעלה
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. כשהעוגה מתקרר חותכים לריבועים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.