Go Back
עוגת פרג עשירה

עוגת פרג עשירה במתכון מוצלח

עוגה מהממת בטעם מדהים ומרקם מיוחד שתמיד תצליח עם מתכון מפורט ומדויק זה. אין מקום לטעויות
ציון 4.10 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

ציוד

תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

המצרכים

  • 2 כוסות פרג (טחון פעמיים)
  • ½ כוס קמח
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1 כוס סוכר
  • כוס אגוזי מלך טחונים
  • 4 ביצים גדולות מופרדות (או חמש)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתי
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

לציפוי גנאש:

  • ½ שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית תמצית וניל (אמיתי)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 150 מעלות
  • בקערה נערבב את הפרג עם הקמח, מלח, אבקת אפיה, קליפת תפוז, 2/3 מכמות הסוכר ומיץ התפוזים.
  • בקערת מערבל חשמלי ובעזרת מקצף בלון מקציפים את החלבונים עם שליש הסוכר שנותר עד שנוצר קצף יציב. לשמור במקרר.
  • מקציפים חלמונים (צהובים) עם החמאה ותמצית וניל, ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים.
  • מוסיפים בעדינות את קצף החלבונים (הלבנים) שבמקרר. כאשר התערובת אחידה יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
  • אופים בתנור בחום של 150 מעלות למשך 45-50 דקות. מוציאים ומקררים היטב
  • בינתיים מכינים את הציפוי גנאש - מחממים את השמנת מתוקה, ואז יוצקים על קוביות השוקולד ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנמס. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.
  • מערבבים לצקת על העוגה שהתקררה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.