Go Back
מרק גריסים,

מרק גריסים וירקות הכי מנחם

מנת קטניות בריאה וטעימה ברמות שבול מתאימה לימי החורף הקרים כדי לחמם את הגוף.
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: יעל נתן

ציוד

סיר לבישול בינוני

המצרכים

  • 1 בצל (גדול)
  • שמן (לטיגון)
  • ½ חבילת כרפס (קצוץ)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 4 גזרים (מגורדים)
  • 2 קישואים (מגורדים)
  • 2 תפוחי אדמה (מגורדים)
  • 1 בטטה (מגורדת)
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 כוס גריסי פנינה ( שהושרו במים לשעתיים)
  • 1 כף מרק עוף (שהומס במים רותחים)
  • 4 גבעולי שמיר

אופן ההכנה

  • נתחיל בטיגון הבצל, כאשר הגיע לשקיפות נוסיף את כל שאר המצרכים.
  • לאחר מכן נמלא את הסיר במים עד לגובה של ¾ ונתחיל בבישול.
  • נביא לרתיחה ואחר כך נעבור לאש קטנה, נבשל כשעה וחצי עד שעתיים עד שהגריסים מתרככים.
  • מידי פעם יש לערבב על מנת שלא ידבק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.