Go Back
חמין

חמין מתכון המפורסם של אילנית בניזרי

שילוב טעמים שיא השלמות
ציון 4.56 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 כוס חומוס מושרה לילה ליפני או קפוא של סנפרוסט
  • 1 כוס תירס קפוא של סנפרוסט או שעועית מושרית
  • 1 כוס חיטה מושרה חצי שעה ומסונן
  • תפוחי אדמה
  • שום שלם (ראש שום עם הקליפה)
  • 2 שזיפים שחורים מגולענים או תמרים או 2 כפות סילאן
  • בשר או עוף

אופן ההכנה

  • לחמם רבע כוס שמן בסיר עמוק ,להוסיף חצי כפית כורכום ושתי כפות פפריקה לערבב ,(אם מכינים עם בשר יש לסגור אותו על השמן החם והתבלינים דקה מכל צד בדרך כלל מכינה עם בשר מספר שריר 8 או אוסובוקו או אסאדו ) .
  • להוסיף את החומוס התירס או שעועית והחיטה ,שום ושזיפים ,כוס מים רותחים עם כף מרק עוף ,להוסיף תיבול,פלפל שחור ומלח ,להוסיף את התפוחי אדמה ועוד כ 5 כוסות מים .
  • לבשל שעה וחצי על להבה בינונית .
  • להוסיף לקראת הסוף ביצים שהרתחנו בנפרד.אני מרתיחה מטעמי הגיינה לא חייב אך מומלץ.
  • בכניסת השבת להניח בפלטת שבת או בתנור ל כ 15 שעות על חום 100 מעלות , להוסיף עוד כוס שיהיו מים רותחים מאחר והחיטה סופגת את הנוזלים.
  • את הגחנון עדיף לקנות של חמסי לא אפוי! ומכניסים לשקית קוקי סוגרת מניחה על הבצים של החמין לכל הלילה מ 7 בערב !! הגחנון יוצא אליפות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.