Go Back
+ servings
מתכון פיצה מרגריטה

מתכון פיצה מרגריטה פשוט ומדויק

טעם שיא השלמות עם רוטב משגע
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
כמות 4 תבניות של פיצה
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • ¼ כוס שמן זית (לפי כוס מידה)
  • 1 כף מלח
  • 2 ½ כוסות מים פושרים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 4 עגבניות מגורדות בפומפיה
  • 3 קופסאות קטנות רסק עגבניות (300 גרם סה"כ)
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף תבלין פיצה

אופן ההכנה

  • מערבבים יחד את ה-1 ק"ג קמח מנופה, 3 כפות סוכר, 2 כפות שמרים. מוסיפים רבע כוס שמן זית ( לפי כוס מידה) ואז כף מלח מוסיפים כשהבצק מתחיל להתגבש ו- 2.5 כוסות מים פושרים.
  • מעבדים וללוש לבצק חלק ונעים לעבודה.
  • מורחים מעט שמן מסביב לכל הבצק, מכסים בניילון גדול של פח אשפה.
  • לסגור היטב שלא יכנס לו אויר ולכסות עם שתי מגבות מלמעלה ולעטוף את הקערה גם מלמטה מסביב. זה מבטיח תפיחה מהירה ורגילה כמו בקיץ. להתפיח שעה, להוריד נפח ולהתפיח חצי שעה נוספת.
  • בינתיים מכינים את הרוטב - בסיר עם 4 כפות שמן זית מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה יפה.
  • מוסיפים 4 שיני שום קצוצות דק ואחרי 20 שניות מוסיפים 4 עגבניות מגורדות בפומפיה.
  • מוסיפים 3 קופסאות קטנות רסק עגבניות וחצי כוס מים.
  • מתבלים בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף אורגנו ו - 1 כף תבלין פיצה ( משדרג ממש את הפיצה. יש בכל חנות תבלינים).
  • מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כעשרים דקות ולקרר.
  • מחלקים את הבצק ל -4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפיה, אין צורך לקמח אלא רק את המערוך. לרדד עד גודל תבנית התנור.
  • מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית התנור. מורחים מרוטב העגבניות בערך 5 - 6 כפות ולפזר מלמעלה גבינה צהובה מגורדת וגבינת מוצרלה מגורדת.
  • מחממים את התנור ל-230 מעלות ורק כשהוא ממש חם מכניסים את התבנית לשלב העליון שלו. אופים כ-10 דקות, ולאחר מכן מורידים את התבנית לקרקעית התנור ל-10 דקות נוספות.
  • להוציא את התבנית כאשר הבצק בחלקו התחתון קיבל קצת צבע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.