Go Back
מרק אפונה

מרק אפונה במרקם משגע

טעמים עשירים שלא מפספסים
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: דורית אלישע

המצרכים

  • 1 כוס אפונה יבשה
  • 2 תפו"א
  • 4 בצלים קטנים שלמים
  • 3 גזרים
  • ½ ראש סלרי מגורר
  • ½ צרור שמיר
  • 1 בצל
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 2 גבעולי סלרי (ללא העלים חתוכים לקוביות)
  • עלים משני גבעולי סלרי
  • מלח פלפל חצי כפית כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום)

אופן ההכנה

  • בסיר מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ, גזר מגורד גס, חצי ראש סלרי מגורר, קוביות גבעולי סלרי, 2 גזרים חתוכים לקוביות, 2 תפו"א חתוכים לקוביות, ובצלים שלמים.
  • מתבלים ומוסיפים שמיר ועלי סלרי קצוצים ואז מוסיפים מים 3/4 מקיבולת הסיר וכוס אפונה יבשה .
  • מבשלים בערך שעה-שעה וחצי לבדוק שהאפונה רכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.