Go Back
+ servings
קובה סלק מתכון

מתכון קובה סלק אדום אדום

מתכון לקובה סלק שמכינים בקלות ויוצא מושלם! יש גם סרטון הכנה!
ציון 4.50 על ידי 34 דירוגים
כמות 30 קובות
באדיבות: לירון מלכה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
סיר בישול גדול

המצרכים

לבצק סולת:

  • 4 כוסות סולת (סולת ״דגן״ הכי נוח לעבודה - שקית כחול כתום)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים פושרים

לבשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (קטן קצוץ)
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • 1 כף בהרט
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

לרוטב אדום:

  • 1 בצל (בינוני קצוץ)
  • 3 סלק (בינוני חתוך לפרוסות - אני פרסתי במג'ימיקס)
  • 1 סלק (מגורר גס בפומפייה - לא לוותר על זה!!)
  • 3-4 גבעולי סלרי (חתוכים גס)
  • 1 חופן עלי סלק (מנגולד חתוכים גס (לא חובה))
  • מיץ לימון סחוט (מלימון שלם)
  • 2 כפות סוכר
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת הקובה:

  • את הסולת והמלח נערבב יחד ואז נוסיף את המים בהדרגה ונלוש עד שהתערובת אחידה.
  • נכסה במגבת ונותנים לו לנוח חצי שעה.

להכנת הבשר:

  • מערבבים תוך כדי ומפוררים במזלג ואז מוסיפים תיבול ופטרוזיליה. לא מטגנים הרבה, רק חצי בישול.
  • מניחים בצד לקירור ובזמן הזה להכין את המרק - בסיר רחב (עדיף סוטאז') נטגן את הבצל ואז מוסיפים את שאר המצרכים.
  • נוסיף מים רותחים שיכסו את הכל וקצת מעל.
  • נבשל עד לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה.
  • מכינים את הקובות בגודל הרצוי (לקחת בחשבון שהן מתנפחות בזמן הבישול).
  • לוקחים חתיכה מהבצק פותחים על היד, עם כפית שמים קצת מבשר וסוגרים (אפשר לראות בסרטון המצורף).
  • נעביר את הכדורים לסיר ומבשלים 30-40 על אש נמוכה.

הערות וטיפים

  • לא בטוח שצריך את כל המים משתנה בסוג הסולת.
  • טיפ לבצק מושלם - תנו לו לישה קצרה עם וו גיטרה במיקסר. יוצא אחיד ומושלם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.