Go Back
עוגת וניל גבוהה

עוגת וניל גבוהה ומרשימה

מרקם חלומי עם מראה מהמם
ציון 4.62 על ידי 34 דירוגים
באדיבות: לירון מלכה

ציוד

תבנית גבוהה ( רינג או סיר ג'חנון קוטר 22-24)
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 ביצים (בלי להפריד)
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסת פרווה: קצפת צמחית)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
  • 2 כוסות קמח תופח (לא להמיר לקמח רגיל! כי זה לא מתנהג אותו הדבר)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ואז מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה עד לקבלת קרם תפוח (לא יותר מ3-4 דקות)
  • מוסיפים בהדרגה את השמן והשמנת ובסוף את הפודינג והקמח לערבוב קצר
  • מכניסים לאפייה עליון תחתון בתנור שחומם ל-150 מעלות למשך שעה וחצי עד לשעתיים
  • לא לפתוח את התנור בשעה וחצי הראשונות. בעזרת קיסם נוכל לבדוק אם העוגה מוכנה
  • טיפ: בחלק העליון של התנור הכניסו תבנית תנור ריקה לכל זמן האפייה ותקבלו עוגה ישרה בלי גבעה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.