בסיר מטגנים מחמאה/חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שישחימו מעט
להוסיף את החלב ולערבב בלי הפסקה עד שיהיה סמיך מעט.
להוסיף מלח ופלפל שחור ולהניח בצד עד שהתערובת מתקררת.
כשהתערובת קרה להוסיף את הביצים ולערבב טוב טוב עד שהכל במרקם הומוגני.
לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן. לסנן ולשטוף אותן.
משמנים תבנית מספר 30 היטב או תבנית אחרת בסדר גודל דומה.
לשים חצי מכמות האטריות בתחתית ומעל לשפוך חצי מכמות התערובת ואז מעל לפזר את הגבינות (להשאיר קצת לפיזור למעלה).
את שאר האטריות מסדרים מעל ואת שאר התערובת לשפוך שכל האטריות יהיו מכוסות. אפשר לפזר עוד גבינה.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה יפה.
אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורר לתערובת. במידה והתערובת סמיכה מדי להוסיף עוד קצת חלב.