Go Back
עוגת לימון שקדים

עוגת לימון שקדים/קוקוס נהדר

מרקם חלומי בעסיסיות ולחות מושלמת
ציון 4.49 על ידי 27 דירוגים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 ביצים מופרדות (בטמפ" חדר)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 לימון סחוט
  • מים משלימים למיץ הלימון עד לכדי כוס (ראו הסבר בהמשך)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס קוקוס (או שקדים גרוסים)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.
  • את מיץ הלימון שסוחטים נעביר לכוס, ונוסיף מים להשלמה עד לקבלת כוס נוזלים.
  • בקערה נטרוף חלמונים עם חצי כוס סוכר, ואז נוסיף את השמן ואת כוס המים עם הלימון ונמשיך לטרוף היטב מספר דקות.
  • ננפה פנימה קמח עם אבקת אפייה (או לחילופין, קמח תופח) ונערבב בעזרת כף.
  • בקערה נפרדת נקציף חלבונים כ-20 שניות ולאחר מכן נוסיף סוכר בהדרגה ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  • את קצף החלבונים מקפלים לתוך בלילת החלמונים.
  • נעביר לתבנית משומנת רק בתחתית ומפזרים שקדים. מי שלא הופך/ת את התבנית לאחר אפייה (מומלץ ביותר לקבלת תוצאה מושלמת) יכול/ה לפזר שקדים מלמעלה.
  • נאפה בחום של 160 מעלות, טורבו כ-50 דק' ומוציאים רק לאחר בדיקה בעזרת שיפוד. אם העוגה לא נאפתה היטב, תתקבל עוגה דחוסה ונפולה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.