Go Back
עוגת תותים בחושה

עוגת תותים בחושה ופרווה לשבת

בצק חלומי עם שילוב טעמים עשיר
ציון 4.58 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

המצרכים

  • 4 ביצים
  • כוס שמן (160 מ''ל)
  • 1 ½ כוסות סוכר (300 גרם)
  • 1 קליפה מגוררת מלימון אחד
  • ¼ כוס חלב (60 מ''ל)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
  • 2 ½ כוסות קמח (350 גרם)
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 סלסלת תותים (בערך 400 גרם - אפשר גם צנצנת דובדבנים מסוננים או דובדבנים טריים מגולענים)

אפשרויות/שינויים/תוספות:

  • לפזר מעל הפרי סוכר מעורבב עם מעט קינמון ושקדים קלופים.
  • אפשר להחליף חצי כוס קמח בחצי כוס קוקוס - מומלץ מאוד!
  • במקום דובדבנים אפשר תותים (פירות יער, שזיפים, אפרסקים, או משמשים שאותם חותכים לקוביות)

לפרווה:

  • לעוגה פרווה במקום שמנת חמוצה וחלב שמים 43 כוס מיץ תפוזים (180 מ"ל)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • בקערה גדולה נטרוף במטרפה ידנית קודם ביצים ואז נוסיף סוכר וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה.
  • שופכים בהדרגה שמן, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה (וקוקוס אם שמים) ונערבב בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתערובת ומתקבלת תערובת אחידה. (חשוב לכל עוגה בחושה לא לערבב יותר מדי אחרת היא יוצאת דחוסה).
  • נשטח את חצי מהתערובת בתבנית משומנת. נקמח עם כף קמח את התותים שלא ישקעו.
  • נפזר כשליש מהתותים,שופכים את שאר העיסה ומפזרים מעל את שאר התותים.
  • נאפה בערך 50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). כשהעוגה קרה אפשר לקשט באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.