Go Back
עוגת תותים

עוגת תותים בקצפת שכל אחד מכין

שילוב טעמים משגע במראה מהמם
ציון 4.50 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: קרן חביב

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף ברנדי

לקרם:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

לקישוט:

  • 1 קופסה תותים (שטופים היטב ללא הגבעול)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מי ורדים

אופן ההכנה

  • חותכים חצי מכמות התותים לקוביות קטנות ואת השאר לחצאים , משרים את התותים עם הסוכר כשעתיים במקרר.
  • מקציפים במהירות ביצים וסוכר 6 דקות, ואז מוסיפים באיטיות את השמן ומיץ התפוזים והברנדי. לאחר מכן להוסיף את הקמח ואבקת אפיה .
  • לצקת את הבלילה לתבנית בקוטר 24 לואז מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות (לנעוץ סכין או שיפוד ולבדוק שהעוגה מוכנה)
  • כשהעוגה מצטננת לגמרי, חוצים אותה לשניים, מטפטפים מעט מהנוזלים של התותים שהשרנו.
  • מורחים את הקרם (שהקצפנו במיקסר), ומפזרים את קוביות התותים ולהניח מעל את החצי השני של העוגה ואז מטפטפים שוב מהנוזלים של התותים ומזלפים בקרם.
  • בדפנות העוגה לסדר את חצאי התותים.להניח במרכז העוגה תותים כפרח קטן בצורה יפה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.