Go Back
גביניות בריוש

גביניות בריוש מהממות וטעימות

פריכות עדינה עם טעם עשיר
ציון 4.34 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: מירי פיצ'חדזה

המצרכים

לבצק בריוש:

  • 250 מ"ל חלב (מחומם מעט במיקרו)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים L
  • 80 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר חתוכה)
  • קורט מלח
  • 600 גרם קמח

לתערובת גבינה (לערבב היטב את כל החומרים ולהכניס למקרר):

  • 250 גרם גבינת כנען / חבורה
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 ביצה
  • 5 כפות סוכר או יותר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות פודינג וניל
  • לבחירה צימוקים וחמוציות (להשרות במים חמים כ-½ שעה, לסנן קולהוסיף כמה טיפות של תמצית רום מעל)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר נשים את החלב הסוכר והשמרים ביחד ונערבב ונניח בצד למשך 15 דקות
  • אחרי המנוחה נוסיף את שתי הביצים ואת המלח ולערבב
  • נוסיף חצי קילו הקמח (לא את כולו) ומעבדים את הבצק כ2 דק עד שהקמח נבלע, ואז מוסיפים את שאר הקמח, מעבדים, מוסיפים את החמאה ולשים כ5 דק'
  • נוריד לשיש וללוש ביד כ-2/3 דקות
  • בקערה משומנת מעט מעבירים את הבצק להתפחה של שעה עד שעה וחצי
  • לאחר ההתפחה נחלק את הבצק ל-12 כדורים. נקמח את השיש ונרדד כל כדור לעגול בקוטר של 6 ס"מ
  • ממלאים כל עגול בכף תערובת גבינה, ואז לאסוף את השוליים ולסגור לכדור. ככה עם שאר הכדורים
  • נעביר את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת. נמרח ביצה טרופה עם מעט חלב מעל ונכסה עם מגבת ואז נתפיח עוד שעה
  • נחמם תנור ל-170 מעלות. ניתן לפזר מעל שקדים פרוסים. נכניס לאפייה ב-170 מעלות עד שמזהיב
  • נצנן ונפדר עם אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.