Go Back
עוגת גבינה תות

עוגת גבינה תות ואוכמניות

חווית טעמים מענגת ומהממת
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סיון מלול

המצרכים

לתחתית:

  • 3 ביצים (מופרדות)
  • ¾ כוס סוכר
  • ¼ כוס לימון טרי סחוט
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

לקרם:

  • 14 גרם ג'לטין
  • ¼ כוס מים קרים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 500 גרם גבינת טוב טעם
  • 1 אינסטנט פודינג תות
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל

לציפוי:

  • ½ קופסא של מחית אוכמניות

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים. את החלבונים מקציפים עם ¾ כוס סוכר לקצפת יציבה.
  • לחלמונים מוסיפים רבע כוס לימון טרי סחוט, כף גרידת קליפת לימון, ¼ כוס שמן, ¾ כוס קמח ושקית אבקת אפייה.
  • מקפלים יחד את התערובות ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות. עד שקיסם יוצא יבש.
  • לקרם - מערבבים את הג'לטין עם רבע כוס מים קרים ומניחים במקרר.
  • מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ואז מוסיפים את הגבינה לבנה, גבינת טוב טעם, אינסטסט פודינג תות, כוס סוכר ו-2 שקיות סוכר וניל.
  • את הג'לטין מוציאים מהמקרר ומחממים כמה שניות במיקרו לנוזל פושר, ואז מכניסים לכל תערובת הגבינה.
  • מעבירים לתבנית עם התחתית, ומכניסים למקרר לכמה שעות של התייצבות.
  • לאחר כמה שעות מוסיפים חצי קופסא של מחית אוכמניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.