Go Back
עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה עדינה

טעם חלומי עם מרקם גבינתי מושלם
ציון 4.41 על ידי 106 דירוגים
באדיבות: מעיין אחוול אטיאס

ציוד

3 תבניות אינגליש קייק או סיר ג'חנון 22-24

המצרכים

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 7 ביצים (מופרדות)
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 6 כפות גדושות קורנפלור
  • 4 כפות גדושות פודינג וניל

אופן ההכנה

  • מסננים את הגבינות (חיתול בד) למשך חצי שעה בערך.
  • שמים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר ומערבבים טוב עם מטרפה. לאחר מכן מוסיפים את הגבינה והשמננ, ומערבבים עד שכל התערובת חלקה.
  • מסננים את הקורנפלור והפודינג לגבינה ומערבבים שוב עד שאין גושים והתערובת חלקה.
  • במקביל מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר והסוכר וניל בהדרגה עד שהתערובת הופכת לקצף לא חזק מדי.
  • מוסיפים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות לקצף ומקפלים בעדינות ואז מחזירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית האפייה. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, ומעל התבנית שמים את הרשת ועליה שמים את תבנית העוגה.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15 דקות, ואז מורידים ל-130 מעלות לעוד שעה ו-15 דקות.
  • מומלץ לשים מגבת מקופלת בקצה הפתח של דלת התנור לאורך כל זמן האפייה, גם מונע התפוצצות.
  • לאחר האפייה משאירים עוד שעה וחצי בתנור ולא פותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.