Go Back
+ servings
בורקס תורכי

בורקס תורכי עם גבינה ותרד

פריכות משגעת עם מלית מדהימה
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
כמות 15 יחידות
באדיבות: לירוז ארביב

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מחוקה מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 2 ½ כוסות מים

למלית גבינה ותרד:

  • 250 גרם גבינה בולגרית (מגורדת)
  • 400 גרם גבינת כנען ללא מלח
  • 1 קופסא עלי תרד (שטופים ומיובשים וקצוצים)
  • 2 חלמונים מעורבב עם 2 כפות גדושות קורנפלור

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים לבצק בקערת המיקסר עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
  • משמנים מעט את הידיים ומחלקים לכדורים ומניחים בקערה עם שמן למשך לילה במקרר.
  • פותחים כל כדור לעובי דף שקוף לגמרי, ומכניסים את המלית בפס ישר סנטימטר מהקצה וסוגרים לצורת שבלול.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-190 מעלות למשך 10-15 דקות.
  • למלית הגבינה ותרד - מערבבים את כל מרכיבי העיסה יחד היטב עד לאחידות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.