Go Back
+ servings
רוגלך הכי מוצלח

רוגלך הכי מוצלח

עם מלית שוקולד מיוחדת
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 25 יחידות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס מים (ובמידת הצורך להוסיף בהדרגה)
  • 3 ½ כוסות קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • מעט מלח
  • 100 גרם מחמאה (או חצי כוס שמן)

מצרכים למלית:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם מחמאה (אפשר להמיר בשמן קוקוס)
  • 80 גרם פודינג בטעם שוקולד (או קקאו)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה טרופה עם מעט סוכר מלח ומים

מצרכים לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • מעט תמצית וניל
  • פלח לימון

אופן ההכנה

  • בקערה להתסיס את השמרים עם חצי כוס מים לעשר דקות.
  • להוסיף קמח סוכר ביצה מלח ולשים לחמש דקות.
  • נוסיף מחמאה רכה וממשיכים ללוש לעוד חמש דקות. נניח להתפחה של חצי שעה.
  • בזמן ההתפחה מכינים את המלית - נמיס במיקרוגל את השוקולד עם הסוכר והמחמאה בפולסים קצרים.
  • נוציא מהמיקרו ונערבב היטב ואז נוסיף את הפודינג.
  • נערבב שוב עד שמתקבל מלית במרקם משחתי.
  • נחלק את הבצק ל-2 חלקים. נקמח מעט משטח עבודה ונרדד כל חלק לעלה דק מאוד לצורה מלבנית.
  • נמרח רק חלק אחד של עלה הבצק ונקפל את החלק השני על שכבת השוקולד.
  • נחרוץ עם גלגלת למשולשים וכל משולש נגלגל מהחלק הרחב לצר ונמתח כל פעם את הקצה של המשולש.
  • נניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נכין כך גם את החלק השני של הבצק (במידה והמלית חזקה מחזירים למקרו לכמה שניות)
  • נכניס את התבנית לתנור להתפחה של תא אדים.
  • בזמן ההתפחה האחרונה נחמם את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.
  • אחרי ההתפחה האחרונה נוציא את הבצק מברישים בביצה טרופה מחממים תנור על 200 מעלות טורבו ואופים לעשרים דקות בערך.
  • אחרי האפיה מברישים בסירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.