Go Back
מרק עדשים כתומו

מרק עדשים כתומות מושלם

חווית טעמים עשירה ומרעננת
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סוניה לוי

המצרכים

  • 3 כוסות עדשים
  • 8 כוסות מים
  • 2 בצל בינוני
  • 1 ½ כפות כורכום
  • 1 ½ כפות מלח
  • 6 כפות שמן
  • 1 ½ כפית פלפל לבן
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • ¼ צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • בסיר גדול נשים את המים עם העדשים, ונבשל למשך 15 דקות או עד שיוצא קצף. שמים לב שלא יגלוש.
  • מכבים את האש ושופכים את העדשים למסננת ושוטפים היטב.
  • שוטפים את הסיר שהיו בו העדשים ומייבשים ושמים שמן ומחממים.
  • קוצצים בצל ומטגנים כ-2 דקות. לאחר מכן שמים מים ומעט כוסברה קצוצה ומוסיפים את העדשים והתבלינים
  • מקלפים את הגזר וקישוא ומגרדים אותם לתוך המרק.
  • מבשלים 45 דקות באש בינונית. לקראת הסוף קוצצים עוד כוסברה ומפזרים בסיר או מפזרים בצלחת האישית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.