Go Back
בצק ספידי ב-3 מילויים מעלפים

בצק ספידי מעלף במילויים שונים

פריכות מטריפה עם טעם מושלם
ציון 4.41 על ידי 98 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • ½ כף שטוחה מלח

למילוי תפוחי אדמה:

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים (מבושלים ומעוכים)
  • 2 בצלים גדולים (קצוצים דק מטוגנים בשמן)
  • פלפל שחור
  • מלח

למילוי בשר:

  • ½ ק"ג בשר טחון
  • בצל קצוץ
  • פפריקה חריפה / מתוקה
  • צנוברים / פטריות
  • שמן
  • תבלין לקציצות מלח

למילוי חומוס:

  • 2 כוסות חומוס (מבושל)
  • 1 בצל גדול (קצוץ)
  • פפריקה חריפה /מתוקה
  • פלפל שחור
  • כמון
  • מלח
  • שמן

למילוי גבינות:

  • גבינה בולגרית
  • 2 כוסות עלי תרד
  • בצל קצוץ
  • פלפל שחור
  • שמן

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - נלוש את כל המצרכים לבצק אחיד ואז שמים למנוחה של 15 דקות. מחלקים לכדורים קטנים ופותחים וממלאים במילוי
  • להכנת מילוי תפוחי אדמה - מבשלים את התפוחי אדמה ומועכים אותם לפירה, ואז מערבבים עם שאר המצרכים.
  • להכנת מילוי בשר - מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר והצנוברים. מתבלים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.
  • להכנת מילוי חומוס - טוחנים את החומוס ומטגנים את הבצל עם שמן ומוסיפים לחומוס ומתבלים כפי שרשום.
  • להכנת מילוי גבינות - חולטים את עלי התרד במים חמים מסננים וקוצצים דק. מטגנים את הבצל עם שמן. מוסיפים לבולגרית ומתבלים.
  • מברישים את המאפים בביצה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.