Go Back
עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות משגעות בטעמים נדירים

חווית טעמים מענגת ומטריפה
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: אתי אלוש

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • כוס שמן
  • כוס תפוזים
  • 350 גרם קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 2 כפות קקאו

למלית:

  • נוטלה
  • קוקוס
  • אצבעות קינדר
  • ממרח חלווה
  • מחית פיסטוק
  • פיסטוקים גרוסים

לשוקולד פיסטוק:

  • 50 גרם שוקולד לבן
  • ½ כפית מחית פיסטוק

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו של הבצק מערבבים החמאה, סוכר וסוכר וניל עד שנהיה אחיד
  • אחר כך מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהביצה נטמעת בחמאה וסוכר. לאחר מכן מוסיפים ⅓ כוס שמן, ⅓ כוס תפוזים, 350 גרם קמח, 1 אבקת אפיה, קורט מלח ומאחדים את הכל לבצק.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. בחצי מוסיפים 2 כפות קקאו ומאחדים במיקסר.
  • את הבצק הלבן מחלקים ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק בנפרד בין 2 ניירות אפייה מקומחות (חשוב)
  • מורחים שכבה נדיבה של נוטלה ומפזרים מלא קוקוס, ובקצה שמים אצבעות קינדר ומגלגלים לרולדה. חותכים מעט (לא עד הסוף)
  • בבצק החום גם מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה מקומחות
  • מורחים ממרח חלווה, כפית מחית פיסטוק איכותית, ולפזר פיסטוקים גרוסים. לגלגל לרולדה .
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו למשך 20 דקות
  • מוציאים ומצננים היטב ואז על העוגיות עם הנוטלה מפזרים אבקת סוכר ועל העוגיות החומות מזלפים שוקולד פיסטוק
  • הכנה של השוקולד פיסטוק - 50 גרם שוקולד לבן וחצי כפית מחית פיסטוק. ממיסים במיקרו ומערבבים עד איחוד ואז מזלפים מעל העוגיות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.