Go Back
עוגת תפוחים

עוגת תפוחים הכי שווה שיש

בצק מתקתק וחלומי עם מלית משגעת
ציון 4.27 על ידי 26 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית עגולה 26-30
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 2 ¼ כוסות קמח (מנופה)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס סוכר לבן (אפשר להשתמש בכוס סוכר לאוהבי מתוק)
  • גרד מחצי לימון
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית:

  • 6 תפוחים חמוצים
  • 50 גרם סוכר לבן (או חום או מעורבב)
  • 1 כפית קינמון

לציפוי פודינג:

  • 2 ביצים
  • 3 כפות חלב
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • להכנת המלית - אין צורך בריכוך או בישול של התפוחים. שוטפים אותם ומקלפים (אפשר להשאיר עם קליפה גם). לנקות מגרעינים ואז חותכים לרבעים ,ואז לפרוסות. מערבבים עם הסוכר וקינמון.
  • להכנת ציפוי - מערבבים את כל המרכיבים יחד היטב.
  • להרכבה - את חומרי הבצק נלוש היטב. אפשר לערבב גם עם מיקסר ידני או לישה ביד.
  • לאחר שלשנו היטב את הבצק, משמנים תבנית עגולה כולל הדפנות, או מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומשמנים רק את הדפנות.
  • לקחת קצת מהבצק ולהניח בצד. (בצק זה ישמש לרצועות שנניח מעל התפוחים) ואת שאר הבצק משטחים בעזרת היד בתחתית התבנית וקצת בדפנות התבנית.
  • את התבנית מכניסים למקרר למשך חצי שעה. לאחר מכן מוציאים ומסדרים את מלית התפוחים מעל הבצק.
  • מעל התפוחים ליצוק באופן שווה את ציפוי הפודינג.
  • את הבצק שהשארנו בצד לרדד ולחתוך לרצועות ואז להניח מעל בצורת רצועות או לפורר מעל.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35-45 דקות.
  • שהעוגה קרה אפשר לפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.