Go Back
עוגת שיש

עוגת שיש שוקולית במרקם חלומי

מתכון עוגת שיש שוקולית, עוגה פרווה שמכינים בקלות ומתאימה לכל רגע ומועד.
ציון 4.32 על ידי 50 דירוגים
באדיבות: ליזט יחיאל

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אנג'ל גודל 24

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גדושה שוקולית
  • 1 כף גדושה קקאו

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר
  • נעביר לכלי את החלבונים המוקצפים ונכניס לקערת המיקסר את החלמונים ואת יתרת הסוכר עד שמקבלים תערובת בהירה ותפוחה
  • מוסיפים את השמן בזרם דק ואז את מיץ התפוזים והוניל. מנמיכים את המיקסר ומוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה ואז מוסיפים מעט מקצף החלבונים ומערבבים מעט.
  • מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים את תערובת החלבונים.
  • משמנים תבנית ושופכים חצי ובחצי השני לנפות את הקקאו והשוקולית לשפוך על העיסה הלבנה
  • עוברים עם הלקקן בצורת בחישת שמיניות עד לייצור מרקם מעורב.
  • אופים בתנור בתכנית עליון תחתון, שחומם ל-170 מעלות למשך שעה בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.