Go Back
עוגת שמנת בחושה

עוגת שמנת בחושה רכה בטירוף

טעם נהדר עם קרם עשיר במיוחד
ציון 4.50 על ידי 40 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גר')
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ''ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ''ל)
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 4 כפות גדושות ממרח ריבת חלב (או נוטלה או ממרח שאוהבים)

לקראמבל (לא חובה):

  • 100 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס סוכר חום דמררה (או רגיל)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-180 מעלות על תכנית אפייה רגילה ונשמן קלות 2 תבניות אינגליש קייק.
  • בקערה נטרוף ידנית את הביצים, סוכר וסוכר וניל עד קבלת עיסה תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את השמנת חמוצה ומתוקה ולערבבף ואז מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל ומערבבים עד היטמעות הקמח בעיסה.
  • מעבירים עם לקקן את הבלילה לתבניות באופן שווה.
  • מחממים במיקרו 30 שניות את ממרח ריבת החלב או הנוטלה.
  • מוזגים חצי מהכמות לתבנית ואח''כ לשנייה.
  • עם שיפוד ארוך או קיסם יוצרים צורות בבלילה כמו בעוגת שיש.
  • לקראמבל (לא חובה) - בקערה מערבבים את החמאה, הקמח והסוכר עם קצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מפזרים את הקראמבל על אחת העוגות ומכניסים למקרר בקופסה אטומה מה שנותר מהקראמבל.
  • אופים 45 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא לח.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.