Go Back
טבית עירקי

טבית - חמין אורז מנחם לשבת

חמין אורז מנחם לשבת עם עוף המתבשל כל הלילה על הפלטה או בתנור.
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
סיר בישול גדול

המצרכים

  • 4 יחידות כרעיים מעוף טרי (או כל נתח עוף שאוהבים)
  • 3 כוסות אורז בסמטי (שטוף ומסונן)
  • 4 עגבניות (גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות)
  • 2 בצלים (קצוצים)
  • רסק עגבניות (100 גרם )
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • ½ כף בהרט (לא חובה, למי שאוהב)
  • תבלין הל טחון (קורט )
  • קינמון (קורט )
  • ביצים (לפי מספר הסועדים)

אופן ההכנה

  • לצקת לסיר גדול 4 כפות שמן ונזהיב 1 בצל קצוץ. לאחר מכן נוסיף את העוף , ונתבל בפלפל שחור. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב.
  • נוסיף את העגבניות ואת רסק העגבניות. כשהכל מבעבע נוסיף 1 וחצי כוסות מים ומעט מלח.
  • נרתיח, וננמיך את הלהבה ונבשל 40 דקות . לאחר מכן נעביר את העוף לכלי נפרד.
  • נוסיף לסיר את האורז והבצל הנוסף ו-3 וחצי כוסות מידה של מים. נתבל בבהרט, בהל ובקינמון, טועמים ומוסיפים מלח (כפית מלח לכל כוס אורז).
  • נרתיח פעם נוספת ונבשל עד שהנוזלים נספגים באורז.
  • נחזיר לסיר את כרעי העוף ונטמין אותם באורז. נכסה את תכולת הסיר עם נייר אפייה ונניח עליו ביצים מבושלות. נכסה היטב ונכבה את האש. מכסים במכסה.
  • נניח על פלטת שבת / או בתנור 100 מעלות.

הערות וטיפים

מומלץ להגיש עם סלט ירקות חמצמץ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.