Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים של פעם

מרקם רך וחלומי עם מלית עשירה
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: שרית יצחקי

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה

למלית:

  • 140 גרם חמאה (מומסת)
  • 140 גרם סוכר חום
  • ¾ כוס קקאו
  • 1 כף קינמון

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים
  • קורט נס קפה

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - שמים את כל הנוזלים ואז את שאר המרכיביםמלבד הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה עם מהירות בינונית.
  • מוסיפים את הקמח ומערבלים לבצק אחיד. מתפיחים למשך שעה עד להכפלת הנפח.
  • להכנת המלית - ממיסים את החמאה, ומוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים יחד.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומורחים מלית ואז מגלגלים לרולדה הדוקה. מקפיאים לרבע שעה.
  • חותכים לאורך את הרולדה ולכרוך בצורת בורג.
  • שמים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומורחים ביצה עם מעט מים. אפשר לשים כל תוספת שאוהבים מעל.
  • מכניסים לתנור עם תכנית סטטי בחום של 155 מעלות למשך 40 דקות.
  • מוציאים רק ששחום גם בצדי העוגה. מורחים בנדיבות סירופ סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.