בסיר שמים רבע כוס שמן, ומכניסים את הבצל הקצוץ עם 4 שיני שום קצוצות, ומטגנים יחד עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפלפל ירוק חריף קצוץ (לא הרבה, חתיכה קטנה מהקצה), ומתבלים בכף פפריקה מתוקה, חצי כף פפריקה חריפה, ומערבבים. מוסיפים כוס מים.
כעת מוסיפים את שאר הירקות שחתכנו לקוביות, ומוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה ושמיר.
נותנים להכל להתבשל ומכסים את הסיר עד לרתיחה.
לאחר רתיחה מוסיפים את החצי כוס עדשים צהובות עם 2 כוסות שעועית, ומוסיפים גם כף רסק עגבניות. מערבבים ומוסיפים את התפוחי אדמה שחתכנו לקוביות. נותנים בישול.
מוסיפים 2 כוסות מים נוספים, מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף עוד מעט מים אז מוסיפים. את המלח ואת שאר התבלינים מוסיפים לקראת הסוף ולא עכשיו.
מי שאוהב מרק בשרי, יכול להוסיף למרק עצמות או בשר.