Go Back
מרק שעועית

מרק שעועית מנחם בקלי קלות

מרקם סמיך וחלומי עם טעם מושלם
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: שרה בן ניסן

המצרכים

  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גבעולים סלרי (עם העלים)
  • כמה עלי כוסברה פטרוזיליה ושמיר
  • 4 שיני שום
  • ½ פלפל חריף ירוק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • ½ כף מלח
  • 1 כף כמון
  • 1 ½ כף מרק עוף
  • ½ כוס עדשים צהובות
  • 2 כוסות שעועית לבנה יבשה
  • 1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • בסיר שמים רבע כוס שמן, ומכניסים את הבצל הקצוץ עם 4 שיני שום קצוצות, ומטגנים יחד עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את הפלפל ירוק חריף קצוץ (לא הרבה, חתיכה קטנה מהקצה), ומתבלים בכף פפריקה מתוקה, חצי כף פפריקה חריפה, ומערבבים. מוסיפים כוס מים.
  • כעת מוסיפים את שאר הירקות שחתכנו לקוביות, ומוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה ושמיר.
  • נותנים להכל להתבשל ומכסים את הסיר עד לרתיחה.
  • לאחר רתיחה מוסיפים את החצי כוס עדשים צהובות עם 2 כוסות שעועית, ומוסיפים גם כף רסק עגבניות. מערבבים ומוסיפים את התפוחי אדמה שחתכנו לקוביות. נותנים בישול.
  • מוסיפים 2 כוסות מים נוספים, מדי פעם בודקים אם צריך להוסיף עוד מעט מים אז מוסיפים. את המלח ואת שאר התבלינים מוסיפים לקראת הסוף ולא עכשיו.
  • מי שאוהב מרק בשרי, יכול להוסיף למרק עצמות או בשר.

הערות וטיפים

סה"כ יש להוסיף למתכון כ4-6 כוסות מים רותחים - לפי הסמיכות הרצויה, אך תמיד אפשר יותר.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.