Go Back
פחזניות ללא גלוטן

פחזניות ללא גלוטן

טעם מושלם עם מרקם חלומי
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: ליאת קדז'רוב

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס מים (250 מ"ל)
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפיות סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 140 גרם קמח (במתכון הזה השימוש במיקס קמח מחברת Schär)
  • 4 ביצים L

לקצפת:

  • 500 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה (לחלבי)
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-200 מעלות.
  • בסיר קטן על גבי להבה בינונית נביא לרתיחה יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח.
  • ברגע שהתערובת מבעבעת נוסיף בבת אחת את כל כמות הקמח ונערבב בזריזות עד להטמעה מלאה.
  • נסיר מהאש ונצנן כ- 2 דקות. נערבב מעט על מנת לקרר את התערובת.
  • מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. נערבב מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין נוסיף את הביצה הבאה.
  • נעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר בקוטר של 1 ס"מ (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי). על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, נזלף את הבצק לעיגולים בקוטר של כ - 4 ס"מ וכלפי מעלה.
  • נשאיר מרווחים של 3-4 ס"מ בין העיגולים. במידה ואין שק זילוף, ניתן להניח על גבי נייר האפייה, כמות זהה של הבלילה בעזרת שתי כפות.
  • נעביר לתנור ונאפה למשך 20 דקות (בזמן זה אין לפתוח את דלת התנור).
  • לאחר זמן זה פותחים את דלת התנור לכדי חריץ על מנת לאפשר לאדים להשתחרר (ניתן להניח כף עץ כדי למנוע סגירה של הדלת). ממשיכים לאפות עוד כ - 5 דקות נוספות.
  • להכנת הקרם - במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את כל מרכיבי הקרם, ואז מכניסים לשקית זילוף, חוצים כל פחזניה לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם.

הערות וטיפים

במתכון הזה השתמשנו במיקס קמח ללא גלוטן של חברת שר (Schär) - לעוד פרטים לחצו כאן.

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.