Go Back
+ servings
כעכ עירקי מושלם לחורף

כעכ עירקי מושלם לחורף

עוגיות קלילות להכנה שנשארות רכות וטעימות לאחר מספר ימים, - כל הסיבות להכין!
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
כמות 55 עוגיות
באדיבות: תהילה גיל

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס סוכר (אפשר פחות)
  • ¼1 כוסות שמן
  • 2 ביצים ( L)
  • 3 כפות חוויאג' לאפיה (להשיג בחנוית מתמחות לאפייה)
  • ½ כפית מלח
  • ¾1 כוסות מים (פושרים)
  • 2 כפות שמרים יבשים

אופן ההכנה

  • ממיסים את השמרים בחלק מהמים ומערבבים היטב.
  • לתוך קערה יוצרים גומה, ולשים את כל החומרים יחד. נלוש היטב עד לקבלת בצק הומוגני ולא דביק ואז מוסיפים מים לפי הצורך.
  • מכסים ומתפיחים כשעה.
  • לאחר התפחה, מכינים כדורים, ויוצרים צורה של כעכ.
  • מניח בתבנית אפיה ולהתפיח שוב כרבע שעה.
  • אופים בתנור שחומם על בחום רגיל 180 עד להזהבה, בערך כרבע שעה.

הערות וטיפים

אין צורך למרוח ביצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.