Go Back
פרגיות אורז וירקות

פרגיות אורז וירקות בטעם מושלם

חווית טעמים משגעת במיוחד
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אורית לוי

המצרכים

  • 2 בצלים (בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות)
  • 1 ק''ג פרגיות (נקיות וחתוכות לקוביות)
  • 2 גזרים (מגורדים גס)
  • 1 קופסת שימורי אפונה וגזר (מסוננת מנוזלים)
  • 2 כוסות אורז בסמטי (שטוף)

תבלינים:

  • 1 כף גריל עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף מלח
  • ½ כף פלפל שחור טחון
  • ½ כף כורכום
  • 3 כפות צ'ילי מתוק

אופן ההכנה

  • בסיר רחב מטגנים ב- 4 כפות שמן את הבצלים עד הזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפרגיות ולטגן בערך דקה מכל צד..
  • מוסיפים את כל התבלינים חוץ מאבקת המרק ומערבבים היטב. אחרי זאת מוסיפים את הגזרים המגורדים ואז את האפונה והגזר.
  • מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים הכל היטב יחד בסיר.
  • מוסיפים כף אבקת מרק עוף ומוזגים 3 כוסות מים רותחים (שיכסו את האורז).
  • נותנים רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20-30 דקות עד שהמים נספגים באורז. (ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים במהלך הבישול לפי הצורך).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.