Go Back
+ servings
במיה ברוטב עגבניות

מרק קובה במיה ברוטב עגבניות

ארוחה מדהימה המקבלת חווית טעמים רחבה ומענגת במיוחד!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
כמות 25 יחידות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית
סיר רחב עמוק

המצרכים

למרק:

  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 בצל
  • 2 גבעולי סלרי
  • 4 עגבניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית תבלין מלח לימון (או מיץ טרי סחוט ומלימון וחצי)
  • ½ חבילה במיה (סנפרוסט)
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½1 כפות פפריקה
  • ½1 ליטר מים

למעטפת קובה:

  • 2 כוסות סולת
  • ⅓1 כוסות מים
  • ½ כפית מלח

למלית:

  • בשר צלעות נתח מס' 2 (400 גרם - טרי טחון עם השומן שלו)
  • 1 חופן עלי סלרי (קצוצים דק)
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • מלח (קורט)
  • ½ כף בהרט (לא חובה)

אופן ההכנה

רוטב:

  • בסיר רחב עמוק על להבה בינונית, מחממים רבע כוס שמן עם כפית שטוחה כורכום ומזהיבים בצל פרוס לטבעות דקיקות ו-2 גבעולי סלרי פרוסים דק.
  • מוסיפים 4 עגבניות עסיסיות חתוכות לקוביות קטנות ומטגנים עד לריכוך
  • מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות , כף גדושה סוכר ,כפית תבלין מלח לימון / או מיץ טרי סחוט מלימון וחצי .
  • מוסיפים פנימה ומערבבים חצי חבילה במיה סנפרוסט ומתבלים בכף מלח, כפית פלפל שחור גרוס וכף וחצי פפריקה.
  • מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 20 דקות.
  • מגבירים להבה, ומוסיפים פנימה את הקובה ומבשלים במרק הרותח 10 דקות להתייצבות.
  • מערבבים עם כף מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו לתחתית ואז מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 20 דקות. ( לא להבה קטנה זה חשוב)

מעטפת/בצק הקובה:

  • ללוש 2 כוסות סולת עם כוס מים וחצי כפית מלח, ואז מוסיפים עוד שליש כוס מים והפעם לא ללוש ומניחים בצד למשך 10 דקות
  • מכינים קערית מים ועובדים כל הזמן עם כפות ידיים רטובות
  • לוקחים כדור בצק בגודל פינג פונג, יוצרים חור עמוק עם האגודל וממלאים במלית. סוגרים לכדור חלק

מלית:

  • ללוש יחד את הבשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו, עם חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק דק ובצל קצוץ דק, ומתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח. מי שאוהב בהרט אפשר להוסיף חצי כפית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.