נערבב בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת החמוצה או האשל, ביצה, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, גרדת לימון או גרדת תפוז לתערובת אחידה.
נוסיף את הקמח ללא גלוטן ואבקת האפייה ונערבב עוד 2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
נשים בצד לרבע שעה, לבינתיים נחמם בסיר בינוני עם דפנות גבוהות שמן עמוק כ-6-7 ס"מ,
בודקים אם השמן חם (חום 170 מעלות), אם אין מדחום לבישול פשוט הכניסו לתוך השמן כף עץ הפוכה וכשמתחילות להיווצר בועות קטנות ועדינות מסביב לכף זה הזמן לטגן, או שאפשר להכניס כדור קטן של בצק ומסביבו יש בועות עדינות זה הזמן לטגן.
חשוב לשמור את השמן לא חם מדי, כי אחרת הסופגניות יישרפו מבחוץ ויהיו נאות מבפנים.
בעזרת 2 כפות משומנות נעביר בעדינות את הבצק לשמן, נטגן משני הצדדים (כאמור, מדי פעם נוריד את הלהבה שהן לא תשרפנה), נעביר לצלחת הגשה מרופדת בנייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
נזלף ריבה מחוממת / גנאש שוקולד / ריבת חלב / מייפל ונבזוק בנדיבות אבקת סוכר.
טיפ: לסופגניות יפות משתמשים בכף גלידה קטנה (לשמן את הכף מדי פעם) .