Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וריבת חלב

מרקם עשיר עם טעם מענג
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

תבנית קוטר 24/26

המצרכים

  • 7 ביצים (אפשר להפחית ל-6)
  • 750 גבינה לבנה 5%
  • 2 שמנת חמוצה
  • קורט מלח
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר (או אבקת סוכר)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • גרידת לימון
  • ¾ כוס קורנפלור (כוס חד פעמי שתיה קרה)

לתחתית: (לא חובה)

  • 100 גרם חמאה
  • 1 שרוול פתי בר
  • ½ כוס אגוזים טחונים (אפשר בלי)

לקצפת:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס חלב
  • ¼ כוס סוכר

לקישוט פירות: (לא חובה)

  • תותים או ריבת חלב או פיסטוק קלוי מעט טחון
  • 2 כוסות פירות יער קפואים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  • טוחנים את הפתי בר ומערבבים עם חמאה מומסת ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתחתית.כוס
  • מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים סוכר עד לקבלת קצף כמו יוגורט לא קשה.
  • בקערה שמים את החלמונים עם שאר המצרכים ומערבבים היטב ומקפלים את החלבונים לקבלת בלילה חלקה.
  • מחממים תנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית היטב עם חמאה , ומוסיפים את הבלילה.
  • לוקחים מגבת ומרטיבים היטב עם מים ועוטפים את התבנית מסביב וקושרים ואז אופים במשך שעה וחצי ומכבים את התנור. משאירים את העוגה להתקרר בתנור לפחות שעתיים.
  • חשוב לחמם את התנור מראש ולשים תבנית עם מים. את העוגה לא מחלצים עד שתתקרר טוב ושמים במקרר ואז מחלצים.
  • להכנת קצפת - מקציפים את כל המרכיבים יחד ומזלפים מעל לעוגה. אפשר לקשט בריבת חלב מעל.
  • להכנת הקישוט פירות - מבשלים את הכל חוץ מהקורנפלור על הגז למשך כמה דקות. לאחר מכן לוקחים כפות קורנפלור וממיסים עם מעט מים ומוסיפים לפירות ומערבבים היטב. מקררים במקרר ומקשטים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.