Go Back
+ servings
פיתות נדירות

פיתות נדירות בטעם ממכר

מרקם מושלם עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
כמות 10 פיתות
באדיבות: נחמי זגורי
Advertisements

המצרכים

  • 3 ½ כוסות קמח
  • ¾ כוס מים (חמימים)
  • ¾ כוס חלב (אפשר להחליף במים אבל להוסיף מחמאה בשביל הרכות)
  • 1 כפית שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • כוס שמן

לפיזור מעל:

  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית שום גבישי
  • ½ כוס שמן זית
  • מעט מלח גס
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את המים, חלב והשמרים ונערבב היטב. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והקמח ונלוש מעט ואז נשים את המלח.
  • כשמתחיל להיווצר הבצק נשים את השמן וללוש עוד כ-5 דקות.
  • נשים להתפחה של 40 דקות עד לשעה. לאחר מכן נחלק את הבצק ל-10 עיגולים.
  • כל עיגול נשטח לפיתה ונטגן ללא שמן על מחבת חם משני הצדדים עם שמשחים.
  • בצלחת שטוחה נשים חופן פטרוזיליה קצוצה, ½ כפית שום גבישי, ½ כוס שמן ומעט מלח גס.
  • נטבול כל פיתה משני הצדדים ונכסה למשך 10 דקות.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.